De V118_24 Griepvaccinatie studie

Inschrijving open

** LET OP: DEZE STUDIE IS GESLOTEN VOOR SEIZOEN 2023, MAAR ZAL IN HET NAJAAR VAN 2024 EN 2025 WEDEROM STARTEN. U KUNT UW INTERESSE HIERVOOR AL KENBAAR MAKEN **

 

Wat is de V118_24-studie?
In de V118_24-studie wordt een experimenteel vaccin voor de preventie van influenza (ook wel griep genoemd) onderzocht bij volwassenen van 65 jaar of ouder die een verhoogd risico lopen ernstig ziek te worden door het griepvirus.

Wat is een vaccin?
Een vaccin is een soort geneesmiddel dat is ontworpen om mensen te beschermen tegen het krijgen van een specifieke ziekte/aandoening. Het kan het eigen immuunsysteem van het lichaam helpen bacteriën te herkennen en te bestrijden die het nog niet eerder is tegengekomen.

Wie neemt er deel aan de V118_24-studie?
Naar verwachting nemen ongeveer 36.000 mensen deel aan de V118_24-studie in studiecentra over de hele wereld.

Krijg ik het experimentele vaccin?
U wordt willekeurig toegewezen (zoals bij het trekken van lootjes) om ofwel het experimentele griepvaccin ofwel een vergelijkbaar griepvaccin te ontvangen. U hebt een gelijke kans (1 op 2) om één dosis van het experimentele griepvaccin of het vergelijkbare griepvaccin te ontvangen. U kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt.

Wat betekent deelname voor mij?
De V118_24-studie zal ongeveer 6−8 maanden duren. Gedurende deze tijd zult u:

  • wekelijkse herinneringsberichten ontvangen op een elektronisch apparaat voor de duur van de studie om te controleren of u griepachtige symptomen ervaart. Als u griepachtige symptomen ervaart, wordt u gevraagd om te reageren op enkele vragen over uw symptomen (in een e-boekje). U wordt gevraagd dit elke dag gedurende maximaal 10 dagen te doen.
  • ten minste 3 geplande bezoeken aan het studiecentrum afleggen (bezoeken 1, 2 en 4).
  • als u griepachtige symptomen ervaart, worden gevraagd naar het studiecentrum te gaan om een monster (door middel van een wattenstaafje) van de binnenkant van uw neus te laten afnemen (dit kan ook bij u thuis worden gedaan).
  • een telefonisch vervolggesprek hebben om te controleren hoe u zich voelt (bezoek 3).

Bij uw eerste bezoek aan het studiecentrum zal de studiearts door middel van verschillende gezondheidscontroles, waaronder een lichamelijk onderzoek, controleren of u aan de studie kunt deelnemen.
U ontvangt bij dit bezoek ofwel het experimentele griepvaccin ofwel het vergelijkbare griepvaccin. Dit is een eenmalige injectie in een spier aan de bovenkant van uw niet-dominante arm.

Ongeveer drie weken na uw injectie wordt u gevraagd om terug te keren naar het studiecentrum voor een gezondheidscontrole (bezoek 2). De studiearts zal u ongeveer drie maanden na uw injectie bellen om te zien hoe u zich hebt gevoeld/voelt. Minimaal zes maanden na de injectie wordt u gevraagd terug te keren naar het studiecentrum voor de laatste gezondheidscontroles en -tests (bezoek 4)

Wie kan aan de V118_24-studie deelnemen?
Om deel te nemen aan de V118_24-studie, moet u:

  • ten minste 65 jaar oud zijn
  • geen griepvaccin hebben ontvangen binnen 6 maanden na deelname aan de studie (of van plan zijn een griepvaccin te ontvangen tijdens deelname aan de studie).

Er zijn andere criteria waaraan u dient te voldoen alvorens deel te nemen aan de studie, die de studiearts met u zal bespreken.

Moet ik deelnemen?
Deelname aan deze studie is vrijwillig. U hoeft niet aan de studie deel te nemen. Als u wel deelneemt aan de studie, kunt u op elk moment stoppen zonder een reden te geven. Wat u ook kiest, uw gebruikelijke gezondheidszorg wordt niet beïnvloed.

Hoe kom ik meer te weten?
Als u meer wilt weten over de V118_24-studie, kunt u een telefonische afspraak inplannen. Wij zullen u bellen om meer informatie te geven en wat vragen te stellen om te bepalen of u geschikt bent. Klik hier .
Als u contact met ons opneemt, betekent dit niet dat u ook aan de studie moet deelnemen.

Hartelijk dank voor uw interesse in de V118_24-studie.

 

Voor meer informatie kunt u tevens zelf contact met ons opnemen:

036 -7410147
info@ebmedicalresearch.nl

Locatie Almere:
Gebouw Amstelstaete
Louis Armstrongweg 88, 2e etage
1311 RL Almere (Muziekwijk)

Projectnummer: 
5127

+31 (0)36 7410147

Voor al uw vragen kunt u hier terecht

Adresgegevens

Louis Armstrongweg 88, 1311 RL Almere

Contactformulier

Vragen? Gebruik dan dit contactformulier