29 November 2018
Zien is 1... Doen is 2!

Wilma heeft dementie. De voorbijgangers zien wel dat er iets met haar is, maar weten niet wat ze moeten doen. Weet jij het wel? Ontdek het in ongeveer 15 minuten in de gratis training 'GOED omgaan met dementie'!

...

29 November 2018
Diabetes: Voorkomen Diagnose Oorzaken Gevolgen
Diabetes mellitus

(letterlijk 'honingzoete doorstroming')) is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden (hyperg...

17 Januari 2018
Alzheimer, dementie
VUmc-neuroloog Niels Prins en Monique Op ten Berg, medisch directeur bij Roche, gingen dinsdag 16 januari op BNR in gesprek over de zoektocht naar een effectief medicijn tegen alzheimer. Op ten Berg zei te blijven geloven in het vinden van een medicijn.

Prins benadrukte dat de kans op een effec...

10 Januari 2018

Meten is weten!

EB Flevo Research organiseert, in samenwerking met en bij apotheek Almere Poort, een inloopdag voor het controleren van bloedglucosemeters en het bepalen van bloedsuikerwaarden. 

Dit vindt plaats op maandag 05 februari van 10 tot 16 uur. Het adres van Apotheek Almere...

Tags:
21 December 2017
Verstopping kransslagaders
Artsen schrijven dure cholesterolverlagers vaker voor dan toegestaan: kost zorgverzekeraars miljoenen

Artsen hebben bij het voorschrijven van nieuwe medicijnen om het cholesterol te verlagen mogelijk gezondigd tegen de regels. Dat kan zorgverzekeraars miljoenen hebben gekost.

Artsen schr...

17 Augustus 2017

Een chronisch verhoogd bloedglucosegehalte is het bepalende kenmerk van diabetes mellitus. Men onderscheidt diabetes in type 1 en 2. Type 1 treedt meestal al op jonge leeftijd op. De oorzaak is vernietiging van de insuline producerende betacellen in de pancreas, vaak  als gevolg van een auto-im...

(030) 760 66 00

Voor al uw vragen kunt u hier terecht

Adresgegevens

Louis Armstrongweg 88, 1311 RL Almere

Contactformulier

Vragen? Gebruik dan dit contactformulier