26 Augustus 2019

Hartvaatziekten ten gevolge van aderverkalking zijn de voornaamste oorzaken van ziekte  en sterfte; 30 % tot 40% van alle sterfte wereldwijd is het gevolg van aderverkalking (verstopping van de aders of slagaders).

Ruim 80% van de sterfgevallen met  een hartvaatziekte is het gevolg van ee...

21 Augustus 2019
Vaatlijden

Voor vaatlijden worden verschillende benamingen gebruikt.

Atherosclerose is de medische term en in de volksmond wordt het vaak aderverkalking genoemd. Beide termen omvatten het proces van geleidelijke vernauwing van de slagaders. Naarmate je ouder wordt, ontwikkelt zich eigenlijk bij iede...

24 Juni 2019
Diabetes type 2

Diabetische Nefropathie, schade aan de nieren door diabetes, is een belangrijke oorzaak voor voortijdig overlijden bij patiënten met type 2 diabetes en is gekenmerkt door verlies van eiwit (albumine) in de urine en een afname van de filtratiesnelheid van de nieren.

Wanneer in een vroe...

13 Mei 2019

EB Flevo Research organiseert, in samenwerking met apotheek Medi-Mere, een inloopdag voor het controleren van bloedglucosemeters en het bepalen van bloedsuikerwaarden.

Dit vindt plaats op maandag 13 mei van 10 tot 16 uur. Het adres is Haasweg 9, Medi-Mere Almere Buiten.

U bent van h...

Tags:
29 November 2018
Zien is 1... Doen is 2!

Wilma heeft dementie. De voorbijgangers zien wel dat er iets met haar is, maar weten niet wat ze moeten doen. Weet jij het wel? Ontdek het in ongeveer 15 minuten in de gratis training 'GOED omgaan met dementie'!

...

29 November 2018
Diabetes: Voorkomen Diagnose Oorzaken Gevolgen
Diabetes mellitus

(letterlijk 'honingzoete doorstroming')) is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden (hyperg...

(030) 760 66 00

Voor al uw vragen kunt u hier terecht

Adresgegevens

Louis Armstrongweg 88, 1311 RL Almere

Contactformulier

Vragen? Gebruik dan dit contactformulier