Op de goede weg naar verbeterde behandelingsmethoden van Diabetes Mellitis type I

18 September 2015
- door
FlevoResearch

Op de goede weg naar verbeterde behandelingsmethoden van Diabetes Mellitis type I (DM 1)

Er zijn veel minder patiënten met DM 1  dan DM 2 patiënten. Maar waar een groot deel van de  DM 2 patiënten nog zonder insuline kunnen, is iedere  DM 1 patiënt  veroordeeld tot het dagelijks insuline spuiten. Veel van deze patiënten moeten (in meer of mindere mate)  met de bijwerkingen van insuline leren leven.

De bijwerkingen bestaan voornamelijk uit een te laag bloedsuiker gehalte (hypoglykemie/hypo). Symptomen hiervan zijn trillen, hoofdpijn, honger, zweten, angst. Het ontstaan van een hypo kan verschillende oorzaken hebben: het kan bijv. voorkomen dat iemand teveel insuline heeft gespoten en daarbij te weinig of te laat heeft gegeten, lichamelijke inspanning, gebruik van alcohol en/of interacties met geneesmiddelen. De nachtelijke hypo’s zijn des te gevaarlijker omdat deze je tijdens je slaap kunnen overvallen.

Omdat de bijwerkingen van insuline grote impact hebben op  de kwaliteit van leven, wordt er veel onderzoek gedaan om de kans op deze bijwerkingen te verkleinen d.m.v. een tablet dat naast de insuline ingenomen wordt,  maar dat veel beter in staat is de bloedglucose te reguleren, waardoor de kans op een hypo aanzienlijk gereduceerd  wordt.

Indien u geïnteresseerd bent en meer wilt weten over onze onderzoeken kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Bij deelname aan een van onze onderzoeken komt u vrijwel altijd voor een onkostenvergoeding in aanmerking .   

 

+31 (0)36 7410147

Voor al uw vragen kunt u hier terecht

Adresgegevens

Louis Armstrongweg 88, 1311 RL Almere

Contactformulier

Vragen? Gebruik dan dit contactformulier